زنی که با خوردن خرما مضافتی ایرانی نوزادی ۷ کیلویی به دنیا آورد!

خرما یک رژیم غذایی کامل و یک ماده غذایی بسیار مهم محسوب می شود. 

خرما با داشتن ویتامین ها و مواد معدنی فراوان 25 درصد بیشتر از موز پتاسیم دارد در حالی که فاقد چربی، سدیم و کلسترول است. 

خرما نقش مهمی در رژیم غذایی و درمان چاقی دارد و مهم‌ترین منبع انرژی و غذا در مناطق خرما است.

نفیس ترین گونه خرما مضافتی در ایران تولید می شود این میوه دارای تنوع زیادی است و بیش از 400 نوع میوه که برخی از آنها در سطح جهان تحسین شده اند در نخلستان های جنوب، جنوب غربی و جنوب شرقی ایران تولید می شوند.

فرصت خوب و پتانسیل زیادی برای تجارت این کالا در ایران وجود دارد. به دلیل محدودیت های اقلیمی و گرمسیری بودن نخل خرما در 14 استان ایران به همراه قصرشیرین و سومار در استان کرمانشاه، طبس در استان خراسان جنوبی، خور و بیابانک در استان اصفهان، طرود در استان سمنان و خرما تولید می شود.

از مرکز تا جنوب ایران امتداد دارد.

در سال 97 حدود 230 هزار هکتار از اراضی زیر کشت خرما بوده که 83.6 درصد آن مولد است. 

استان هرمزگان با نرخ بهره‌وری خرما 29.7 درصد در رتبه اول کشور قرار دارد و استان‌های کرمان، خوزستان، بوشهر و فارس به ترتیب با 18.8، 16.2، 11.8 و 11.6 درصد در رتبه نخست قرار دارند. 

میزان تولید خرما از 192 هکتار نخلستان کشور تقریباً 877 تن است که استان کرمان (با احتساب منطقه جیرفت) با 22.7 درصد بیشترین سهم تولید را به خود اختصاص داده است.

 ایران با صادرات 51.2 و 59.3 هزار تن در سال های 96 و 97 بزرگترین تولید کننده و صادرکننده خرما در جهان است.

جداسازی تاج دانه ها، تمیز کردن، خشک کردن، مرطوب کردن، صیقل دادن، استریل کردن، پرس، سرد کردن، دانه بندی و بسته بندی است.

خرما

تولید میوه خرما در ایران

ایران در سال های اخیر با تولید سالانه 900000 متریک تن از 218000 هکتار اراضی زیر کشت به عنوان پیشرو در تولید میوه خرما در جهان بوده است.
نخل خرما عمدتاً در جنوب، جنوب شرق و جنوب غرب کشور رشد می کند و در مرکز ایران از اهمیت کمتری برخوردار است.

برداشت و ذخیره خرما

در ایران خرما فقط به صورت دستی برداشت می شود، باغ های سنتی اجازه هیچ گونه مکانیزه سازی برای برداشت را نمی دهد. 

میوه ها برداشت، درجه بندی و در باغ بسته بندی می شوند و سپس به سردخانه منتقل می شوند. 

در سال های اخیر پیشرفت های سریعی در ساخت سردخانه ها صورت گرفته است.

 همچنان فروشگاه های سنتی نگهداری خرما کم و بیش با تلفات زیاد وجود دارد، بنابراین هدف ما صنعتی کردن برداشت، بسته بندی و ضدعفونی خرما است.