بادام دو نوع است، بادام شیرین و بادام مامایی صادراتی که از آن نوعی است که خورده می شود.
و اما دومی، بادام تلخ است و در طب و درمان خارجی استفاده می شود، زیرا یکی از سموم مفید و خطرناک را در خود دارد که اسید سیاندریک است که به آن «اسید پروس» نیز می گویند.
خصوصیات بادام مرغوب: – بادامی است که نرم و منسجم و دارای سفیدی روشن باشد و نرم و چروک و چروکیده نباشد.
میوه های بادام مامایی صادراتی را پوسته ای مخملی می پوشانند و پس از خشک شدن، پوسته آن سفت و شکسته می شود تا دانه آن به دست آید، نوعی بادام به نام (بادام مزک) است که با دست تفت داده و به راحتی پوست آن را جدا می کنند و در آن فروخته می شود.
مواد و فواید بادام شیرین:
بادام شیرین سرشار از ویتامین های ( A , B ) و مقادیر زیادی قند، روغن و صمغ است، صد گرم بادام حاوی 440 میلی گرم فسفر و 850 میلی گرم پتاسیم است.
زنان باردار و شیرده علاوه بر فسفر و پتاسیم، حاوی منیزیم، کلسیم، گوگرد و سدیم است.
تجزیه و تحلیل ها خواص دارویی و تغذیه ای زیادی بادام را نشان داد، از جمله:
از آنجایی که بادام از نظر هیدروکربن (آب زغال چوب) فقیر است، برای افراد دیابتی تجویز می شود.
بادام یک غذای متعادل و مفید برای بدن است، مقوی به ویژه اعصاب، جوان کننده سلول های بدن، پاکسازی روده و هضم خوب است.
تفاله بادام شیرین حاوی 1 درصد فسفر طبیعی است که آن را به دارویی عالی برای مبارزه با بیماری های عصبی، هذیان عصبی، کم خونی و ناتوانی جنسی تبدیل می کند.
فسفر و گوگرد نقش مهمی در تشکیل آهک روی سر استخوان ها و دندان ها و در تقویت مو دارد.
پوست بادام را با کمی شکر نیم ساعت بجوشانید مصرف آن برای تب و سرفه و گلودرد توصیه می شود.
شکوفه بادام اگر از 15 گرم و 30 گرم کاغذ گرفته شود مخلوط ادرارآور و ضدعفونی کننده و ضد کرم به دست می آید.
برگ های سبز آن که به عنوان گچ استفاده می شود، برای تسکین سوختگی ها و کبودی ها خیسانده می شود و برای دفع ادرار مفید است.
بادام برای ترک دست ها و سینه ها، بیماری های پوستی و سوختگی مفید است.
برای رفع عفونت و دردهای شکمی و برای تسکین درد مقعد و بواسیر روزی دو بار به پایین شکم می مالند و با تخم مرغ مخلوط کرده و روغن بادام را چکه می کنند تا گوش درد را درمان کند.
شیر بادام به افراد مبتلا به گرفتگی عضلات، گاستروانتریت، عفونت های دستگاه ادراری، تپش قلب و حملات سرفه داده می شود.
گچ های بادام تلخ له شده را خیس می کنند و روی درد می گذارند که آن را برطرف می کند، مانند سردرد که علامت دردناک است، روماتیسم و اسهال خونی کبدی.
– امولسیون بادام را با گندم می جوشانند و غذای بچه ها می شود.